A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Губарівська гімназія"
Богодухівської міської ради
Богодухівського району Харківської області

Вшановуємо Кобзаря

Дата: 21.03.2023 16:14
Кількість переглядів: 17

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю памятає і шанує людство. До славної когорти таких людей належить і Великий Кобзар українського народуТарас Григорович Шевченко. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого життя, - писав поет, - становить частинку історії моєї Батьківщини».

Голос Т.Г. Шевченка завжди був, є і залишається голосом мудрого друга пригноблених і знедолених. Він пробуджував любов до Вітчизни, ненависть до гнобителів, кликав сильних на подвиг, вселяв у слабких надію і віру.

Т.Г. Шевченко дорогий нам як основоположник нової української літератури. Його «Кобзар» став епохальним явищем в історії духовного життя українського народу. Величезне значення творчості Шевченка у становленні української літературної мови, яку він підніс до рівня розвинутих літературних мов світу. Людина багатогранного таланту, він був одним з найвидатніших майстрів, основоположником критичного реалізму і в українському образотворчому мистецтві, створив понад тисячу творів у жанрах графіки, станкового живопису, розпису. Гуманістичним духом своєї поезії, силою таланту живе в серцях мільйонів співець ідеалів рівності, свободи та братерства Т.Г. Шевченко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень